Elkészítés: A vöröshagymát olajon vagy zsíron megpirítom. A karikára vágott répát beleteszem, megfuttatom a zsiradékon. Leveszem a tűzről, és megszórom ízlés szerint csípős vagy édes pirospaprikával (1-1,5 teáskanál). Előkészítem a vizet, amivel fel fogom önteni a zöldségeket. Visszateszem a tűzre, és mielőtt még leégne a paprika, az előkészített vízzel felöntöm a zöldséget. Sózom és őrölt köménnyel ízesítem a levet.
A leves kb. 40 perc alatt van kész, félidőben teszem bele a kockára vágott burgonyát, az utolsó 10 percben pedig a karikára vágott kolbászt és virslit. Ilyenkor lehet beletenni a csipetkét is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre