Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászhússal töltött kifli

MME MME
1 3/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből, az áttört túróból, az áttört burgonyából, a margarinból és a tojásból közepesen kemény tésztát gyúrunk. Fél órát pihentetjük, majd 3 mm vastag tésztát nyújtunk belőle. Először 12 cm széles csíkokra, majd ezeket egyenlő oldalú háromszögekre vágjuk. A kolbászhéjból kinyomjuk a tölteléket, a háromszögek közepébe 1-1 teáskanálnyit teszünk. A tésztát felgöngyölítjük, és kifliket formázunk belőle. Vékonyan kikent tepsibe tesszük, megkenjük tojással, és megszórjuk köménymaggal. Előmelegített sütőben közepesnél kicsit magasabb hőfokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Hidegen tálaljuk, nagyon finom vendégváró. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss