Kolbászhússal töltött gomba

75 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat alaposan megmossuk, megkaparjuk, és előfőzzük. A gombák törzsét eltávolítjuk.
  2. Az újhagymát, a fokhagymát és a petrezselymet felaprítjuk, majd egy keverőtálban összekeverjük a hússal és a tojással. Megsózzuk, megborsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük pirospaprikával és oregánóval. Alaposan összedolgozzuk.
  3. Egy serpenyőt kikenünk olajjal. Beletesszük a gombafejeket, és megtöltjük a keverékkel. A paradicsomokat középre rendezzük. Megsózzuk, megborsozzuk, és kevés olajjal meglocsoljuk. 
  4. A serpenyőt letakarjuk alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Hozzáadjuk a krumplikat, megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk olajjal, és addig sütjük, amíg szépen megpirul. 
  5. A sajtot lereszeljük, a petrezselymet durvára aprítjuk. A gombákról levesszük az alufóliát, megszórjuk a sajttal, és további 15 percig sütjük. Ezután grill fokozaton (200 fokon) még 10 percig sütjük. A gombát a petrezselyemmel megszórt krumplival tálaljuk. 

Megjegyzés

A piacon a hentesnél volt bekevert kolbásztöltelék. Állítólag ebből készíti a csípős parasztkolbászt. Nos, gondoltam jó lesz a gombafejekhez alaptölteléknek. A tölteléket még egy kicsit feljavítottam, s fűszereztem, mert nekem nem volt elég fűszeres és csípős. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss