A kolbászhússal tekert karaj elkészítéséhez a karajt alaposan megtisztítjuk, ha van rajta hártyás rész, levágjuk. A húst hosszában a felső harmadban egy éles késsel végigvágjuk úgy, hogy kb. 1 cm széles sávban ne vágjuk át teljesen.
Megfordítjuk fejjel lefelé és a másik oldalán is bevágjuk ugyanígy. (A végéről nézve egy Z alakú bevágást kapunk.)
A karajt széthajtogatjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra klopfoljuk. Meghintjük sóval és borssal.
A darált húst sóval, borssal, fokhagymakrémmel és fűszerpaprikával ízesítjük.
A kiterített karajon szétnyomkodjuk a kolbászhúst, majd a szélesebb oldaláról kezdve szorosan feltekerjük úgy, hogy a végén a széle alulra essen.
A bacon szalonnát kiterítjük, ügyelünk arra, hogy a szeletek egy kicsit fedjék egymást. Ráfektetjük a töltött húst, majd beletekerjük a szalonnába.
Egy magasabb falú edényt kikenünk zsírral és belefektetjük a húst. Öntünk mellé egy kevés húslevesalaplét (ha ez nincs otthon ,akkor vizet, amibe némi házi ételízesítőt szórunk).
Alufóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőben körül-belül 75 percig puhítjuk, majd az alufóliát eltávolítva további 25 percig pirítjuk.
Kiemeljük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután szépen szeletelhető.