Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbász-bacon-sajt triós spagetti

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Valami könnyű tésztát szeretne, ehhez képest apróra vág a bacont és a kolbászt, nagyobbra reszel a sajtot, a tojásokat habosra ver a tejföllel.

A közben felforralt húslébe töri a 4 gerezd fokhagymát (granulátummal helyettesíthet), ízlés szerinti állagúra főz a spagettit, leszűr, félre.

Az olajban üvegesre párol, pirít a bacont, beletör a maradék 6 fokhagymust, bele 2 teáskanál Pistike, 1-2 percig átforgatva párolgat.
Bele a kolbász, kevergetve megfuttat, megörvend az illatának, majd lángot feljebb, amikor serceg-rotyog, beleönt a tojást. Fürgén kevergetve, ne kapjon le, darabosra süt. Tűzről le, villával apróbbra tördel, és finoman forgatva összevegyít a tésztával, meóz.

Itt dönti el, hogy mennyire éhes, ha nagyon, a sajtot is összekever a forró tésztával, rá a fedő, míg megterít, összeolvad, az állaga is ennek megfelelően izgalmasan nyúlóskásabb lesz. Ha még van türelem, vékonyan kivajazott tűzálló tálba egyenget a tésztát, rászór a sajtot, és forró sütőbe tuszkol szegényt, a sajt ráolvadásáig.

Hasonló egyvelegeket szoktam alkotni rizzsel is, sajt nélkül, viszont gombával, zöldségkeverékekkel, aktuális kedv szerint, imádjuk őket.
Sóval óvatosan, a fentibe külön egyáltalán nem is tettem. A másnapra maradt adag ízei közben alaposan összeértek, szuper ebéd volt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss