Elkészítés: A csülkünket kicsontozzuk, megmossuk, leszárítjuk. A húsát sóval bedörzsöljük, de vigyázzunk, hogy a bőrére ne kerüljön, hiszen akkor nem sül ropogósra.
A kolbászt lebőrözzük, a csont helyére fektetjük, azután a húst eredeti formájára visszahajtjuk. Hústűvel megtűzzük, vagy zsineggel formára kötjük. Olajjal megkenjük, majd kedvenc tepsinkbe fektetjük.
Mellédobjuk a karikára vágott hagymát, az elfelezett fokhagymagerezdeket és a szemes borsot. Sütőben, 180 fokon mintegy 2 óráig sütjük, közben a sörrel gyakran locsolgatjuk. Magunknak is nyissunk ki egy üveggel, hiszen meleg van a tűzhely mellett. Párszor forgassuk is meg a húst, hogy egyenletesen piruljon.
Ha már ropogós, piros, gusztusos, akkor tálaljuk felszeletelve, saját zsírjával fényezve, fehérboros-szalonnás káposztával bolondítva, nagy korsó hideg sörrel kísérve.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre