Elkészítés: A káposztát - ha nagyon savanyú - picit kimossuk.
A szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk, és külön-külön kisütjük őket. A lilahagymát pucolás után felkarikázzuk, a fokhagymát felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, sózzuk, borsozzuk, és pici olajon pirosra sütjük. /Ha előtte megfőzzük a krumplit, hamarabb megsül./
Ezután összeállítjuk az ételt. A káposztát 3 részre osztjuk, az első kerül a tál aljára, majd erre tesszük a megsült burgonya, a kisült kolbász és szalonna, a lila- és fokhagyma felét. Majd jön a második adag káposzta, erre a maradék burgonya, kolbász, szalonna, hagymák, és a végén a harmadik adag káposzta.
Az olajat picit megmelegítjük, belekeverjük a pirospaprikát. Ezt ráöntjük a káposztára. Azonnal lehet fogyasztani. Fogyasztás előtt, ha hideg helyen tároljuk, mikróban kicsit melegítsük meg. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre