A kimagozott datolyát a felolvasztott kókuszzsírral, a vízzel vagy kókusztejjel, egy botmixer segítségével lepépesítjük.
A bio narancsot jól megmossuk, majd lereszeljük a héját, és a masszához tesszük. A száraz anyagokat hozzáöntjük, és jól összegyúrjuk (ha nagyon száraznak érezzük, önthetünk hozzá még vizet vagy kókusztejet).
A krémhez a kókuszzsírt puhára, de nem folyósra olvasztjuk. Hozzáadjuk az édesítőt, és robotgép segítségével elkezdjük kikeverni. Menet közben lassan hozzácsorgatjuk a kókuszliszttel elegyített kókusztejet, amivel aztán habosra keverjük. Amennyiben a tészta állagát nagyon lágynak találjuk (kókusztej függő), késhegynyi konjaklisztet, vagy még kókuszlisztet adhatunk hozzá.
A kész masszát két sütőpapír vagy folpak között kb. fél cm vastagra kinyújtjuk.A fóliát leszedve elkenjükrajta a krémet úgy, hogy az egyik oldalon kihagyunk egy 2-3cm-es sávot a szélénél - errefelé tekerjük majd fel. Jobb és bal oldalról is levágunk 1-1cm-es csíkot, ezt beillesztjük a tekercsünk közepének, azaz, arra a szélre, ahonnan tekerjük majd a „tésztát”. A csavarásnál figyeljünk arra, hogy a töltelék ne nyomódjon ki, de a rolád elég szoros legyen.
A végén kókuszreszelékbe hempergetjük és egy bő fél órára hűtőszekrénybe tesszük pihentetni, ez után szeletelhető. Hűtőszekrényben 1 hétig is bőven eláll.