Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókusztekercs (cukor-, tej-és gluténmentes recept)

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tekercshez:
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 5 dkg földimandula liszt
  • 8 db friss datolya (nem cukrozott, nem aszalt)
  • 1 dkg keserű kakaópor
  • 2 dkg kókuszzsír
  • 1/2 db narancs héja
  • 1 ek rumaroma
  • 5 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz
  • 1/2 dl víz vagy kókusztej
  • A krémhez:
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 1 tk eritrit vagy xilit vagy méz vagy agaveszirup
  • 3 ek kókusztej
  • 1 tk kókuszliszt

Elkészítés

  1. A kimagozott datolyát a felolvasztott kókuszzsírral, a vízzel vagy kókusztejjel, egy botmixer segítségével lepépesítjük.
  2. A bio narancsot jól megmossuk, majd lereszeljük a héját, és a masszához tesszük. A száraz anyagokat hozzáöntjük, és jól összegyúrjuk (ha nagyon száraznak érezzük, önthetünk hozzá még vizet vagy kókusztejet).
  3. A krémhez a kókuszzsírt puhára, de nem folyósra olvasztjuk. Hozzáadjuk az édesítőt, és robotgép segítségével elkezdjük kikeverni. Menet közben lassan hozzácsorgatjuk a kókuszliszttel elegyített kókusztejet, amivel aztán habosra keverjük. Amennyiben a tészta állagát nagyon lágynak találjuk (kókusztej függő), késhegynyi konjaklisztet, vagy még kókuszlisztet adhatunk hozzá.
  4. A kész masszát két sütőpapír vagy folpak között kb. fél cm vastagra kinyújtjuk.A fóliát leszedve elkenjükrajta a krémet úgy, hogy az egyik oldalon kihagyunk egy 2-3cm-es sávot a szélénél - errefelé tekerjük majd fel. Jobb és bal oldalról is levágunk 1-1cm-es csíkot, ezt beillesztjük a tekercsünk közepének, azaz, arra a szélre, ahonnan tekerjük majd a „tésztát”. A csavarásnál figyeljünk arra, hogy a töltelék ne nyomódjon ki, de a rolád elég szoros legyen.
  5. A végén kókuszreszelékbe hempergetjük és egy bő fél órára hűtőszekrénybe tesszük pihentetni, ez után szeletelhető. Hűtőszekrényben 1 hétig is bőven eláll.

    A süteményhez szükséges speciális hozzávalókat megvásárolhatjátok az Ehetemmm paleo pékség és szaküzletben! >>>

A krémbe tehetünk egy mokkáskanál instant kávét, kókusz helyett pedig keserű kakaóporba hempergetjük, és már kész is a mokkás tekercs!

Ezek is érdekelhetnek

Friss