hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsófőzelék pulykapaprikással

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A paprikáshoz:
  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 5 dkg bacon
  • 1 fej hagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • bors
  • A főzelékhez:
  • 25 dkg sárgaborsó
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 1-2 babérlevél
  • 1 dl kókusz tej
  • 1 marék korianderzöld
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 db lime leve
  • 8 dl zöldséglevesalaplé
  • bors

Elkészítés

  1. A felesborsót beáztatjuk előző este. A két vöröshagymát apróra vágjuk, és az egyiket az olajon üvegesedésig pároljuk. Rátesszük a lecsöpögtetett sárgaborsót, a babérlevelet, és felöntjük a húslevesalaplével, majd puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk, római köménnyel ízesítjük. A végén kókusztejjel higítjuk, a lime levét hozzáöntjük, és elkeverjük.
  2. A húst felcsíkozzuk. A másik hagymát, egy serpenyőben, a felkockázott baconön megpirítjuk, a húst is hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Meghintjük sóval, borssal, piros paprikával, és felöntjük 1-2 dl vízzel. Lefedve, takarék lángon puhára pároljuk.
  3. A főzeléket és a húst apróra vágott korianderzölddel tálaljuk.

KLASSZIKUS GÖRÖG SALÁTA 

NUTELLÁS AMERIKAI PALACSINTA 

Ezek is érdekelhetnek

Friss