Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókusztejes pulykacomb grillezett édesburgonyával

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg felső pulykacomb (2 kisebb egész felsőcomb)
  • frissen őrölt fehérbors
  • 5 dl kókusztej
  • 1 lime
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dl zöldségleves
  • A körethez:
  • 70 dkg egyforma nagyságú héjában főtt batata (édesburgonya)
  • 1/2 olaj
  • 1 lime

Elkészítés

Elkészítés: A pulykacombról lefejtjük a bőrét, majd vágódeszkára fektetjük, és éles késsel kifilézzük belőle a csontot. Ezután kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a kókusztejbe tesszük, meglocsoljuk az egyik lime frissen kicsavart levével, megforgatjuk, és lefóliázva, egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.

Másnap kiszedjük a kókusztejből, lehúzzuk róla kézzel a felesleget, vágódeszkára fektetjük, szorosan felcsavarjuk, majd kötözőzsineggel szorosan megkötözzük, és magasfalú serpenyőben forró olajon minden oldalát pirosra sütjük. Végül felöntjük a zöldséglevessel, és lefedve, közepes tűzön kb. 40-50 perc alatt puhára pároljuk.

Ha elkészült, kivesszük a párolóléből, leszedjük róla a kötözőzsineget, és 10 percet letakarva pihentetjük.

A körethez a héjában főtt édesburgonyát meghámozzuk, hosszában fél centi vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk az olajjal, és a hosszában elnegyedelt lime-mal együtt forró grillrácson vagy roston sütő serpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütjük.

Tálaláskor a grillezett édesburgonyát és lime-ot tányérra tesszük, melléfektetjük az éles késsel félujjnyi vastag szeletekre vágott pulykacombot, és meglocsoljuk a pároló szaftjával.

Megjegyzés

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss