Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókusztejes mungóbab

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A mungóbabot egy kis lábasban feltettem főni annyi vízben, hogy jól ellepje. Főzés közben, ha kellett, pótoltam a vizet, így főztem al dentére.

A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért megtisztítottam, és apró kockákra vágtam. Egy nagyobb fazékban felhevítettem az olajat, beleraktam a hagymákat és a gyömbért, és kevergetve alaposan megpároltam, közben hozzákevertem a madras curryt is. Mikor már szépen üvegesre párolódtak, hozzáadtam 4 evőkanál kókusztejet, és addig pároltam tovább, míg a tej elillant. Ekkor hozzáadtam a kis kockákra vágott paradicsomot és a kifőtt, leszűrt mungóbabot is, majd megsóztam. Felöntöttem a kókusztejjel, és fedő alatt tovább főztem, míg a paradicsom is megpárolódott. A legvégén belekevertem a garam masalát és a felaprított korianderzöldet. Tálaláskor natúr joghurtot csorgattam a tetejére, és szezámos-mákos lepénykenyeret adtam mellé.

Ezek is érdekelhetnek