hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókusztejes kagylóleves

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a kagyló héját, majd 1/2-2 órán át áztatjuk, és a kinyílt kagylókat kidobjuk. Leszűrjük, 10-15 percig forró vízben főzzük.
  2. A kinyílt kagylóhéjból kiszedjük a kagylóhúst, lecsepegtetjük. A zárt kagylókat kidobjuk. Kevés olajon aranybarnára pirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az aprított vöröshagymát és a citromfüvet.
  3. Felöntjük a tejjel és a kókusztejjel, kis lángon összefőzzük. A lecsepegtetett kukorica hozzáadása után a levest (ami inkább mártásszerű) mixeljük, majd átszűrjük. Citromlével és halszósszal ízesítjük.
  4. Citromgerezdekkel és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

KAGYLÓSALÁTA>>> 

KAGYLÓLEVES>>> 

ÁZSIAI IHLETÉSŰ FEKETE KAGYLÓLEVES>>> 

 

Megjegyzés

A friss citromfű helyett szárította, vagy citromfű leveleket is használhatunk. A halszósz sós, ezért óvatosan bánjunk a sózással. Mirelit kukoricával is készíthetjük, csak külön cukros vízben meg kell főzni. Amikor konzerv kagylóhússal készítjük, akkor csak a levest kell elkészíteni. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss