Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-vaníliakrémes szelet

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 22 x 32 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 7 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg rétesliszt
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál lefőzött feketekávé
  • 1,5 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • Valamint:
  • 10 dkg olvasztott csokoládé a tetejére

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét tegyük keverőtálba, addig keverjük, míg elkezd kifehéredni. Ekkor állandó keverés mellett kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és verjük kemény habbá. Ezután adjuk hozzá a réteslisztet, majd fakanállal, pár mozdulattal keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kókuszreszeléket, óvatosan, de alaposan keverjük össze. Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített 160 fokos sütőben süssük 35-40 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

A krémhez a tejet keverjük össze a lefőzött feketekávéval, majd adjuk hozzá a pudingport, és keverjük simára. Állandó keverés mellett forraljuk fel, főzzük sűrűre, majd hűtsük ki.

Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kávét és a tojássárgákat, majd keverjük jó habosra. Ezután állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a teljesen kihűlt pudingot, majd szintén keverjük jó habosra.

A tepsibe sütőpapírral együtt, tegyük vissza a teljesen kihűlt tésztát, kanalazzuk rá a krémet, egyenletesen simítsuk el a tetejét. Pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek (én délután sütöttem meg, és egész éjszakára a hűtőben hagytam).

Kb. fél órával a tálalás előtt vegyük ki a süteményt a hűtőből, csorgassuk meg olvasztott csokoládéval. Ezután addig várjunk, míg a csokoládé megdermed.

Tálalás előtt éles, vízbe mártott késsel, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss