A rizst a forró vízzel és egy csipetnyi sóval elkezdjük párolni. A kókusztejet a kókuszreszelékkel, az édesítőszerrel, a laktózmentes tejjel, és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk.
Ha a rizsről elpárolgott a folyadék, a kókuszos tejjel szakaszosan felöntjük és folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjen le. Ha a rizs kellően megpuhult, belekeverjük a vajat, amitől selymes és bársonyos lesz. Állagra a rizottóhoz hasonló, krémes desszertet fogunk kapni.
A narancsokat meghámozzuk és kockákra vágjuk. A barna cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a mézet és rászórjuk a narancskockákat. Fahéjjal fűszerezzük, és addig pároljuk, ameddig a narancs húsa szét nem esik. Egy botmixer segítségével leturmixoljuk, és hagyjuk hűlni.
A kész tejberizst poharakba kanalazzuk, és a tetejére öntjük a narancszszószt. Tetszés szerint akár rétegezhetjük is. Tetejét friss mentalevéllel, citromfűvel díszíthetjük.