Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos tejberizs narancsöntettel

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tejberizshez:
  • 25 dkg rizs
  • 3 dl víz
  • 2 dl kókusztej
  • 3 dl laktózmentes tej
  • 3 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg laktózmentes vaj
  • 3 dkg édesítőszer
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 csipetnyi só
  • Az öntethez:
  • 3 db narancs
  • 2 ek barnacukor

Elkészítés

  1. A rizst a forró vízzel és egy csipetnyi sóval elkezdjük párolni. A kókusztejet a kókuszreszelékkel, az édesítőszerrel, a laktózmentes tejjel, és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk.
  2. Ha a rizsről elpárolgott a folyadék, a kókuszos tejjel szakaszosan felöntjük és folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjen le. Ha a rizs kellően megpuhult, belekeverjük a vajat, amitől selymes és bársonyos lesz. Állagra a rizottóhoz hasonló, krémes desszertet fogunk kapni.
  3. A narancsokat meghámozzuk és kockákra vágjuk. A barna cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a mézet és rászórjuk a narancskockákat. Fahéjjal fűszerezzük, és addig pároljuk, ameddig a narancs húsa szét nem esik. Egy botmixer segítségével leturmixoljuk, és hagyjuk hűlni.
  4. A kész tejberizst poharakba kanalazzuk, és a tetejére öntjük a narancszszószt. Tetszés szerint akár rétegezhetjük is. Tetejét friss mentalevéllel, citromfűvel díszíthetjük.

    TEJBERIZS ÉS GYÜMÖLCSRIZS - 14 GYORS FINOMSÁG A HÉTKÖZNAPOKRA >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A TEJBERIZS! >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Martin János, séf / Penny Market - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss