hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos tejberizs mangóval

MME MME
1 3/5
15 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A rizshez:
  • 2 dl tej
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg cukor
  • 25 dkg hosszú szemű rizs
  • A kompóthoz:
  • 1 db friss mangó
  • 4,5 dl ananászlé
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 rúd fahéj
  • 5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor

Elkészítés

  1. A rizst a csomagoláson található előírás szerint puhára főzzük, alaposan lecsurgatjuk. A tejet a kókuszreszelékkel és a cukorral felforraljuk, belekeverjük a rizst, még egyet forralunk rajta, majd kissé hűlni hagyjuk.
  2. A mangót hosszában négybe vágjuk, meghámozzuk, a gyümölcshúst kivágjuk a héjából, majd apró darabokra vágjuk. Felforralunk 4 dl ananászlevet a narancshéjjal, a fahéjrúddal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A maradék ananászlevet simára keverjük a pudingporral, majd a forró ananászos léhez keverjük. Egyet forralunk rajta, a fahéjrudat eltávolítjuk.
  3. A rizst a kompóttal kínáljuk. Hidegen, melegen egyaránt finom. Mentalevélkékkel díszítjük, friss mangóval tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss