Beletesszük egy serpenyőbe a búzadarát, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a tejet. Ezután állandó kevergetés mellett, kisebb lángon sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
A körtét meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, majd ízlés szerint feldaraboljuk és ráfacsarjuk a citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
A barna cukrot beletesszüj egy serpenyőbe, majd állandó keverés mellett világos színűre karamellizáljuk. Ha ezzel megvagyunk levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a feldarabolt körtét.
Ezután visszatesszük a tűzre, felöntjük a borral, hpzzáadjuk a vaníliás cukrot és a szegfűszeget, majd megszórjuk az őrölt fahéjjal és ráreszeljük a citromhéjat. Kisebb lángon pár percig főzzük arra gyelve, hogy nehogy túlfőjjön. Amikor a körte puhára főtt, kivesszük belőle pár darabot a díszítéshez, a többit pedig összeturmixoljuk, majd teljesen kihűtjük.
A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a leturmixolt körtét, majd teljesen simára keverjük. A Hulalát, vagy habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a körtés mascarponekrémhez. A teljesen kihűlt tejbegrízt és a mascarponés körtekrémet felváltva poharakba kanalazzuk, a félretett körtedarabokkal és citromfűvel pedig díszítjük.