hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos sajttorta

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
  • A tortaalaphoz:
  • 15 dkg datolya, kimagozva
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg földimogyoró
  • 1 teáskanál vanília-esszencia
  • 1/2 citrom facsart leve
  • A krémhez:
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 20 dkg görögjoghurt
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál porcukor
  • kókuszforgács vagy kókuszreszelék a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: Egy konyhai robotgép segítségével keverjük össze a krém hozzávalóit, amíg szép krémes lesz, majd tegyük félre.

Aprítógépben dolgozzuk össze a datolyát, a kókuszreszeléket, a mogyorót, fűszerezzük vaníliával és kevés facsart citrom levével, ez kiegyensúlyozza az ízeket.

Az így kapott sűrű masszát nyomkodjuk egy kiolajozott kapcsos tortaformába. Nem baj, ha nem teljesen áll össze, a krémből még kap nedvességet. A krémet kanalazzuk rá, egy spatula segítségével simítsuk el a tetejét. Fóliával fedjük le, és egy éjszakát hagyjuk a hűtőben, hogy kidermedjen.

Tálalás előtt szórjuk meg kókuszforgáccsal vagy pirított kókuszreszelékkel.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek