Elkészítés: Egy konyhai robotgép segítségével keverjük össze a krém hozzávalóit, amíg szép krémes lesz, majd tegyük félre.
Aprítógépben dolgozzuk össze a datolyát, a kókuszreszeléket, a mogyorót, fűszerezzük vaníliával és kevés facsart citrom levével, ez kiegyensúlyozza az ízeket.
Az így kapott sűrű masszát nyomkodjuk egy kiolajozott kapcsos tortaformába. Nem baj, ha nem teljesen áll össze, a krémből még kap nedvességet. A krémet kanalazzuk rá, egy spatula segítségével simítsuk el a tetejét. Fóliával fedjük le, és egy éjszakát hagyjuk a hűtőben, hogy kidermedjen.
Tálalás előtt szórjuk meg kókuszforgáccsal vagy pirított kókuszreszelékkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre