Elkészítés: A rizst felteszem főni egy csipet sóval és annyi vízzel, hogy épp ellepje. Mikor a vizet magába szívta, felöntöm a tejjel, és fedő alatt puhára párolom. Félrehúzom a tűzről, belekeverem a margarint és a cukor felét, majd langyosra hűtöm.
A tojások sárgáját kikeverem a maradék cukorral és a narancshéjjal. A fehérjét habbá verem. A tejberizsbe keverem a cukros tojássárgáját, a kókuszreszeléket, majd a végén óvatosan beleforgatom a fehérjehabot. 180 fokos sütőben pirulásig sütöm.
Az öntethez összefőzöm a szedret a cukorral és pici vízzel, 1 kiskanál étkezési kemyényítővel besűrítem, ha túl híg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre