Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-mézes tekercs

30 perc
rafinált
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 2 ek méz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt (+ plusz szóráshoz)
  • 1,5 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag csokis torta krémpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek kókuszreszelék
  • A bevonáshoz:
  • 10 dkg étcsokoládé (53%-os)
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk étolaj
  • A tekercs szórásához:
  • 6 ek kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A cukrot, a puha vajat, a tojást és a langyos mézet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a tejet, és alaposan összekeverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a mézes tésztánkat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 -12 percig sütjük.
  2. Egy konyharuhára lisztet szórunk és ráborítjuk a megsült mézes tésztánkat. Lehúzzuk a sütőpapírt és még melegen feltekerjük a konyharuha segítségével. Hagyjuk kihűlni.
  3. Amíg hűl a tésztánk, addig elkészítjük a krémet. A csokis torta krémporhoz hozzáadjunk a tejet, habverővel 3 percig felverjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A kihűlt mézes tekecset kihajtjuk és megkenjük a csokis-kókuszos krémmel. Ismét feltekerjük, és szorosan betekerjük a sütőpapírral, hagyjuk dermedni.
  4. Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit, a vajat és az étolajat, és fényesre keverjük, majd bevonjuk vele a mézes tekercset, végük megszórjuk kókuszreszelékkel.

MÉZES PUSZEDLI EGYSZERŰEN>>> 

MÉZES RÉTES>>> 

MÉZES KEKSZRÚD>>> 

Megjegyzés

A kókuszos-mézes tekercs egy régi klasszikus újragondolva, a kókuszkocka ihlette meg. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek