Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-mascarponés csokoládékosárkák

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládét darabokra tördeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk. Olvasztás közben arra figyeljünk, hogy a csokoládé ne legyen sokkal melegebb, mint a kezünk, vagyis 40-45 fokos legyen lehetőleg.

6,5 cm átmérőjű muffinkapszlikat kikenjünk ecset segítségével legalább háromszor az olvasztott csokival, hogy minél masszívabb csokikosárkát kapjunk. Két kenés közben hűtőbe tesszük, amíg megdermed az adott csokiréteg.

A mascarponét elkeverjük a pocukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a kókuszlikőrt és a kókuszreszeléket. Majd gépi habverővel felhabosítjuk.

A csokoládékosárkákról óvatosan lehántjuk a papírkapszlikat, majd a kókuszos-mascarponés krémmel megtöltjük azokat, és friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Isteni finom a kókusz-krémsajt-csoki kombó! Gyors, sütés nélküli desszert nyári nagy melegek idejére.
- HossoAni

Ezek is érdekelhetnek

Friss