Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos kuglóf II.

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 6 db tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • csipetnyi só
  • 1-2 evőkanál kókuszlikőr
  • A forma kikenéséhez:
  • vaj
  • liszt vagy zsemlemorzsa
  • A tetejére:
  • színes cukormáz
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A szobahőmérsékletű vajat először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, és rövid ideig keverve dolgozzuk bele a vajas masszába. Amikor elkészültünk a habosítással, laza mozdulatokkal a tojásos masszába forgatjuk a sütőporos lisztet.

A masszát szétosztjuk annak megfelelően, hogy sötétebb vagy lágyabb kakaós részt akarunk. Az egyikhez adjuk a kakaót, a másikhoz a likőrt, majd összeöntjük, és 2-3 mozdulattal összekeverjük, márványosítjuk.

A kuglófformát kikenjük, majd a masszát beleöntjük. A sütőt előmelegítjük 180-190 °C-ra, és ezen a hőfokon sűtjük kb. 60-75 percig a hőfok szabályozása mellett.

A formában kihűlt kuglófot rácsra borítjuk, rácsurgatjuk a cukormázat, és kókuszreszelékkel megszórjuk.

Megjegyzés

A kuglóftésztába tehetünk cukrozott-aszalt gyümölcsöt, a díszítést is variálhatjuk. Természetesen más kuglófformában is süthetjük, ami a sütési hőfokot és a sütési időt megváltoztathatja. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek