Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos koriandercsatni

15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 3 csésze friss koriander
  • 1 csésze kókuszreszelék
  • 1/2 db kis zöld csili (vagy 1 db szárított)
  • 1 db friss gyömbér (2,5 cm-es)
  • 1 ek ghí
  • 1/2 tk római kömény
  • 1/2 tk fekete mustármag
  • 1 csipet hing (más néven aszafoetida)
  • 4 db curry levél (friss vagy szárított)
  • 1/2 db friss citrom
  • 1/4 tk só

Elkészítés

1.

A gyömbért meghámozzuk, és a csilivel együtt összevágjuk. A korianderleveleket megmossuk és a szárakat leszedjük. Turmixba tesszük a gyömbérrel, a csilivel, a kókuszreszelékkel és 1 csésze vízzel együtt. Addig turmixoljuk, amíg egy finom pasztát nem kapunk.

2.

A ghít felmelegítjük, majd a fekete mustármagot kipattogtatjuk benne, hozzátesszük a római köményt, majd beleszórjuk a hinget és a curryleveleket. Kihűtjük, és belekeverjük a korianderes pasztába. A citrom levét kicsavarjuk és ezt is a pasztába keverjük, végül megsózzuk. Hűtőben 2-3 napig tárolható.

 

Megjegyzés

A friss korianderlevél igazi nyári csemege - télen itthon sajnos, csak a magot tudjuk használni. Indiában gyakran készítenek koriander chutneyt, mert kellemesen segít a testet hűvösebben tartani. Többféle recept alapján szoktam készíteni, ide a blogra ma egy igazi ájurvédikus receptet készítettem. - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss