Elkészítés: A kivit meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk. Összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket, a sütőport és a szódabikarbónát. A tojást kissé felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, az olajat, a joghurtot, a rumot, és mindezt összekeverjük. A lisztes keveréket hozzáadjuk, összekeverjük.
A tészta felét betöltjük a papírkosárkákkal bélelt formába, majd a kividarabokkal megszórjuk, és a tészta másik felével befedjük. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütés befejeztével még 5 percig pihentetjük a formában, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
A krémhez egy tálban habosra keverjük a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorralrot, állaga keményre vert tejszínnek megfelelő legyen. Színezhetjük ételfestékkel, vagy ízesíthetjük kókusszal is. Habzsákból a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, ízlés szerint díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre