Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos Kinder tejszelet

70 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A piskóta elkészítéséhez két 23x34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A két darab tojást a cukorral 5-6 perc alatt krémesre keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, aztán tovább kevergetjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd apránként hozzákeverjük a sóval együtt a korábban már kikevert masszához.
  3. Tepsibe simítjuk, aztán 15 perc alatt megsütjük. A másik tésztalappal is ugyanígy járunk el.
  4. A krém elkészítéséhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd hagyjuk kihülni. Ezután a tejföllel és a vajjal szép krémesre kiverjük, közben hozzáadjuk a kókuszreszeléket is, majd a két lap közé töltjük.
  5. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, aztán simára keverjük, majd a süteményt bevonjuk vele. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni, majd egy forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. Mielőtt belekezdünk a vágásba, a kést töröljük szárazra.
  6. Végül a szeletek közepére kókuszreszeléket szórunk, majd tálaljuk. 

Megjegyzés

Nagyon finom és krémes sütemény! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss