Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalót óvatosan belekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a sűrített tejet lassú tűznél addig főzzük, míg karamelles színt kap, langyosra hűtjük, majd belekeverjük az oldott zselatint. Elkezdjük felverni a tejszínt, majd amikor majdnem kemény, belecsurgatjuk a zselatinos sűrített tejet. Ezzel keményre verjük, végül belekeverjük a kókuszt.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük.
A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a tészta tetejét bevonjuk vele, kókuszreszelékkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre