hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-karamellás szelet

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 5 evőkanál rétesliszt
  • A krémhez:
  • 3 csomag karamellás pudingpor
  • 4 tojás sárgája
  • 25 dkg kristálycukor
  • 7,5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • A mázhoz:
  • 10 dkg margarin
  • 3 evőkanál kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Ezután kanalanként hozzákeverjük a réteslisztet és a kókuszreszeléket. Egy körülbelül 30x19 cm-es kikent, liszttel beszórt tepsibe öntjük, és 25-30 perc alatt közepesen forró sütőben (180 fok) megsütjük. Vigyázat, mert hamar leég!

A krémhez 2,5 dl hideg tejben elkeverjük a pudingport, hozzákeverjük a tojássárgákat. A többi tejet felforraljuk, hozzákeverjük a cukrot és a hidegen elkevert pudingot, végül kemény krémmé főzzük. A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet, és jól összedolgozzuk.

A kihűlt tésztára halmozzuk a krémet, szépen leszélezzük, elsimítjuk.

A mázhoz a margarint gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és felfőzzük. Így melegen egyenletesen rádolgozzuk a krémre. Hideg helyen 5-6 órát állni hagyjuk.

Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel
felszeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss