Egy fazékban felforraljuk a folyékony hozzávalókat, majd beledobjuk a mazsolát. Fűszerezzük kardamommal, őrölt fahéjjal, és fokozatosan beleszórjuk a hajdinát, majd a kókuszreszeléket. Közben kézi habverővel kevergetjük.
Megsózzuk, belefacsarjuk a fél citrom levét. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pürésítjük). Poharakba töltjük, gyümölccsel díszítjük, és vízben feloldott zselatinnal átfényezzük. Alaposan behűtve fogyasztjuk.
Az ünnepek idején hajlamosak vagyunk teleenni magunkat a sok habos, édes sütivel. Ez egy visszafogottan édes, nagyon kókuszos, egészséges pohárdesszert. Bátran feltehető az ünnepi asztalra! Glutén-, tej-, tojás-, szója- és cukormentes. - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!