Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-csokoládés pohárkrém

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kókuszkrémhez:
  • 1 evőkanál kókuszliszt
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 teáskanál konjak liszt
  • 4-5 evőkanál kókuszvirág cukor
  • 2 dl kókusztej
  • A csokoládékrémhez:
  • 10 dkg 60%-os étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • málnapálinka
  • szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládékrémhez tördeljük fel a tábla csokoládét, majd olvasszuk fel hőálló tálban mikrohullámú sütőben, és ha kicsit hűlt, keverjük el a habtejszínnel. Egy éjszakára helyezzük hűtőbe, majd verjük fel habbá. Keverjünk hozzá pár evőkanál málnapálinkát.

A kókuszkrémhez botmixerrel turmixoljuk össze a kókuszlisztet a reszelt kókusszal, a konjak liszttel, a kókuszvirágcukorral és a kókusztejjel.

A két krémet felváltva rétegezzük szép poharakba, és díszítsük szeletelt mandulával.

Megjegyzés

A konjac liszt vagy konjak-glükomannán az Ázsiából származó ördögnyelv gyökeréből készül, a távol-keleti konyha régóta kedvelt alapanyaga. - ledomoni

Ezek is érdekelhetnek

Friss