Elkészítése: A tojásfehérjéket a csipet sóval fehéredésig verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd kemény habot készítünk, amibe egyenként belerakjuk a tojássárgákat, kis ideig még verjük, majd laza mozdulatokkal belerakjuk a sütőporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük, előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük. Még melegen lehúzzuk a sütőpapírt, és arra kókuszreszeléket szórunk, majd visszatesszük rá a tésztát, enyhén megnyomkodjuk, hogy a kókusz beleragadjon, de még jobb, ha vízzel enyhén megpermetezzük a tészta alsó felét.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, beletesszük a cukrot, kissé hűlni hagyjuk, majd elkeverjük a mogyorókrémmel és a kókusszal. Megkenjük a tésztát a csokis-kókuszos krémmel, majd feltekerjük. Az így elkészített piskótatekercset 30 percre hűtőbe tesszük, majd már szeletelhetjük is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre