hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-csokikrémes szelet

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 0,5 dl étolaj
  • 2 dl tej (langyos)
  • 36 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor (megfeleztem az adagot, és 2 lapot sütöttem!)
  • A kakaós piskótához:
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 0,3 dl étolaj
  • 1 dl tej (langyos)
  • 16 dkg liszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3 g sütőpor
  • A párizsi krémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • A kókuszkrémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • A tetejére:
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 3 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A párizsi krémhez a cukrot a tejszínnel felforraljuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kakaóport, majd visszatesszük, és állandó kevergetés mellett hozzáadunk 5 dkg margarint, újra felforraljuk. Ha kihűlt, pár órára a hűtőbe tesszük, majd kikeverjük, és hozzáadjuk a többi kihabosított margarint.

A kókuszos krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kihabosított margarint és a kókuszreszeléket.

A piskótalapokhoz a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. 2 lapot sütünk belőle. A kakaós lapot is hasonlóképpen készítjük el, és abból 1 lapot sütünk.

Megtöltjük a lapokat úgy, hogy az egyik piskótalapot megkenjük a párizsi krémmel, erre jön a kakaós lap, ezt megkenjük a kókuszkrémmel, és legfelülre megint egy piskótalapot teszünk. 4-5 órára betesszük a hűtőbe, majd bevonjuk az olajjal felmelegített csokival, és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Felszeletelve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss