Előkészítés: A húst előző este megmossuk, lecsepegtetjük, porcelántálba tesszük, leöntjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a gyömbért és a kurkumát. Lefedjük, és egy éjszakán át a hűtőszekrényben érleljük.
Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A csípős paprikát megmossuk, vékony karikákra vágjuk. Másnap a húst és a páclét mindenestől áttesszük egy lábasba, hozzáadjuk a hagymát, a tyúkhúslevest, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félig lefedve, szelíd tűzön puhára pároljuk. Levét sűrű mártássá főzzük. Előmelegített mély tálba szedjük, a tetejét megszórjuk a csípős paprikával. Párolt rizzsel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre