Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a maradék cukrot és tejet összegyúrjuk a liszttel, a tojássárgájával, az étolajjal és a sóval, és tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük. Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, és kb. 60x40 cm-es nagyságú téglalappá nyújtjuk.
A tojásfehérjét vízgőz felett félig felverjük, majd tovább verve kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot és fényes, nem túl kemény habbá verjük. Ezután összeforgatjuk a kókuszreszelékkel és a keményítővel.
A tészta felére hosszában rákenjük a kókuszos habot, megszórjuk a feldarabolt csokoládéval, az üresen hagyott részt pedig ráhajtjuk a töltelékre. Az így kapott tésztából egy éles késsel vagy pizzavágóval kb. 2 cm-es csíkokat vágunk, a csíkokat megcsavarjuk, és feltekerjük csigaformára.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük enyhén felvert tojással, és további fél órát kelesztjük. 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.