hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-áfonyás-citromos szelet

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 3/4 csésze zabpehely
  • 3/4 csésze kókuszreszelék
  • 5 ek méz
  • A citromos réteghez:
  • 1/3 bögre olvasztott kókuszolaj
  • 1/4 bögre méz
  • 3 ek citromlé
  • 1/2 csésze kókuszreszelék
  • 1 db banán
  • 1 db biocitrom
  • Az áfonyás réteghez:
  • 2/3 csésze friss áfonya
  • 1/2 ek citromlé
  • 3 ek méz
  • 1/2 tk vaníliakivonat

Elkészítés

  1. Az alaphoz a zabpelyhet és a kókuszreszeléket késes aprítógépben összedolgozzuk, amíg durva, lisztszerű állaga nem lesz. Hozzáadjuk a mézet, és a gépet addig járatjuk, amíg a massza teljesen össze nem áll. Az egészet egy kisméretű tepsibe nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. A citromos réteghez összeturmixoljuk a kókuszolajat, a mézet, citromlét, a kókuszreszeléket, a meghámozott és áttört banánt, valamint a megmosott citrom lereszelt héját, majd az egészet a megdermedt alapra simítjuk.
  3. Az áfonyát a lábasba tesszük 2 ek vízzel meg a citromlével, és 1-2 percig forraljuk. Ezután botmixerrel pürésítjük, közben hozzáadjuk a mézet és a vaníliakivonatot, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűljön.
  4. A szószt a citromos rétegre kanalazzuk, és késsel márványos mintázatot húzunk bele. Folpakkal óvatosan lefedjuk, és egy éjszakán át fagyasztjuk.

    ÁFONYA ÉS MINDEN, AMI VELE KÉSZÜL >>> 

    ZABPEHELY, A CSODAALAPANYAG - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

Megjegyzés

Egy csésze: 250 ml - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss