Az alaphoz a zabpelyhet és a kókuszreszeléket késes aprítógépben összedolgozzuk, amíg durva, lisztszerű állaga nem lesz. Hozzáadjuk a mézet, és a gépet addig járatjuk, amíg a massza teljesen össze nem áll. Az egészet egy kisméretű tepsibe nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük.
A citromos réteghez összeturmixoljuk a kókuszolajat, a mézet, citromlét, a kókuszreszeléket, a meghámozott és áttört banánt, valamint a megmosott citrom lereszelt héját, majd az egészet a megdermedt alapra simítjuk.
Az áfonyát a lábasba tesszük 2 ek vízzel meg a citromlével, és 1-2 percig forraljuk. Ezután botmixerrel pürésítjük, közben hozzáadjuk a mézet és a vaníliakivonatot, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűljön.
A szószt a citromos rétegre kanalazzuk, és késsel márványos mintázatot húzunk bele. Folpakkal óvatosan lefedjuk, és egy éjszakán át fagyasztjuk.