Elkészítés: A tésztához az egész tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük. Ezután hozzákeverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tészta 3/4 részét beletesszük. 180 fokra melegített sütőben félkészre sütjük, vagyis addig, míg a piskóta szépen megnő. Ekkor kivesszük a süteményt, és a kakaóporral elkevert 1/4 részt rácsepegtetjük. Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. A sütink így hullámos tetejű lesz.
Nedves konyharuhába még melegen feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémet elkészítjük. A tejszínes pudingport a liszttel, a tejjel és a cukrokkal csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a kókuszreszeléket is. Kihűtjük, és a margarinnal összekeverjük, jól kihabosítjuk.
A tekercset megtöltjük a krémmel.
A csokimázat megfőzzük. Egy lábasba tesszük a margarint, és a porcukorral felolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaóport. 1-2 percet főzzük, és melegen a tekercset bevonjuk vele. Kókuszreszelékkel megszórtam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre