hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökkrémleves pirított kolbászropogóssal

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk kisebb darabokra és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  2. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk és a fokhagymával együtt ráhelyezzük a meghámozott sütőtökre.
  3. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, majd összeforgatjuk. 180 fokon 40 percig sütjük.
  4. Ezután belehelyezzük a megsült tököket egy fazékba, hozzáadunk 2 dl vizet és botmixerrel pépesítjük. Közben folyamatosan adagoljuk a további 200 ml vizet, a kókuszkrémet, a majorannát és a kakukkfüvet. Kevergetés mellett még egyszer felforraljuk.
  5. A füstölt kolbászt apróra vágjuk és egy kevés olívaolajon ropogósra pirítjuk.
  6. A sütőtök krémlevest a kolbászropogóssal megszórva tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss