Elkészítés: A krémhez a forró tejben a liszttel elkevert kókuszreszeléket sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, a kihűlt kókuszkrémet apránként belekeverjük, ízesítjük vaníliás cukorral, rummal, és hideg helyen tartjuk, ameddig a tésztát elkészítjük.
Amíg hűl a krém, a hozzávalókból piskótatésztát keverünk, papírral bélelt nagy, lapos tepsiben előmelegített 180 fokos sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, hosszában 3 egyenlő hasábra vágjuk.
Az első lapot megkenjük előbb a lekvár, majd a krém 1/3 részével, a másik 2 lappal ugyanezt megismételjük.
Tetejét meghintjük kevés kókuszreszelékkel, a csokit felolvasztjuk, és rácsorgatjuk. Tálalás előtt 1-2 órára hideg helyre tesszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre