Elkészítés: Először a krém alapját kell elkészíteni, hogy jól kihűljön. A pudingból (+ keményítőből) és a tejből sűrű krémet főzünk, félretesszük, hogy jól kihűljön. Időnként át lehet keverni,hogy gyorsabban hűljön.
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral alaposan (habosra) kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót, a tojásfehérjéből egy keveset (így könnyebben kezelhető a massza), és jól összekeverjük. Végül finom, laza mozdulatokkal belekeverjük (részletekben) a maradék tojásfehérjét, vigyázzva, hogy ne nagyon törjön össze. Ettől lesz olyan könnyű, légies a piskóta.
Egy nagyobb (az enyém belső mérete 34 x 34 cm) sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a tésztát, és 180°C-on megsütjük tűpróbáig (kb. 10-12 perc, sütő-függő). TIPP: Hogy a sütőpapír ne csúszkáljon, én egy kevés margarinnal helyenként megkenem a tepsit, és úgy teszem rá a sütőpapírt, amiből érdemes a szilikonosat venni.
Amíg hűl a piskóta befejezzük a krémet. A margarint a cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk, összekeverjük (nekem a botmixer vált be a legjobban), végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Én friss kókuszt használok hozzá, mert sokkal krémesebb és ízletesebb tőle a süti, mivel benne vannak az olajok, zsírok. A kókuszvizet nem szoktam felhasználni, de azt is lehet. Igaz, hogy melósabb, de megéri, egyszerre 2-3 kb. 500 g-os kókuszdiót veszek, feltöröm, meghámozom, lereszelem, és 170 g-os adagokban lefagyasztom.
Az eredeti receptben a süti piskótatekercs. Én azonban az egyszerűség kedvéért 3 egyforma lapot vágok ki – de akár kört is lehet vagy amit a fantázia enged –, és rétegezve megkenem a krémmel a lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson.
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen a krém. Akár az oldalára is lehet tenni a krémből, így szülinapi tortaként is megállja a helyét. A tetejét díszíthetjük kakaóporral, reszelt csokivalm de csak fogyasztás / tálalás előtt ajánlom rátenni.