Elkészítés: Először a krémet készítem el, mert annak hűlnie kell. A tej 2/3-részét felforralom, beleteszem a kókuszreszeléket és a pudingporral és cukorral elkevert maradék tejet, ezt felforralom. Kihűlés után 15 dkg margarinnal összekeverem, és géppel 4 percig selymesítem.
A tésztához a 4 tojásfehérjét pici sóval és pici cukorral kemény habbá verem. A 4 tojássárgáját 4 evőkanál cukorral, reszelt citromhéjjal, az olajjal, pici sóval géppel 4 percig keverem, majd hozzáadom a 4 kanál lisztet és a fél csomag sütőport. Óvatosan összekeverem, majd kb, 1/3 részét egy külön tálba teszem, ehhez 2 kanál kakaóport (holland) és 3 kanál vizet (vagy tejet, meggylevet) adok.
Kibélelek alufóliával egy kisebb tepsit, ebbe először a kakaós piskótát simítom, és 170 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütöm. Kiveszem, és rákenem a sárga piskótát, erre szépen rászórom a meggyszemeket, és további 15 percig sütöm, majd kiveszem a tepsiből, lehűtöm, lehúzom a fóliát.
Tálra teszem, alul lesz a kakaós rész. Erre kenem a krémet, a tetejét szépen elsimítom, majd 1-2 órára hűtőbe teszem dermedni. Végül csokimázzal bevonom, és díszitem alkalomhoz illően.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!