hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkrémes-mákos sütőtöktekercs

45 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 dl étolaj
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt mák
  • 1 csipet só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 20 dkg sütőtök
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • A csokoládémázhoz:
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 ek kakaópor
  • 1 ek víz

Elkészítés

  1. A sütőt 180 °C ra előmelegítjük, a gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
  2. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a sóval, szódabikarbónával elkevert lisztet, hozzáadjuk az étolajat, a mákot és a finomra reszelt sütőtököt. Az egészet óvatosan összeforgatjuk és a masszát a tepsibe simítjuk. Kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha a piskóta megsült, egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krémhez habosra keverjük a krémsajtot a porcukorral, ízesítjük vaníliával és hozzákeverjük a kókuszreszeléket. A piskótát kitekerjük, rásimítjuk a krémet és visszatekerjük.
  5. A mázhoz összemelegítjük a vajat, a porcukrot a kakaóporrt és a vizet, majd bevonjuk vele a tekercset.

MÉG TÖBB ISTENI MÁKOS SÜTEMÉNY >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss