Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkrémes kókusztorta

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortához:
  • A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg nádcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál tej
  • 2 evőkanál kókusztej
  • A krémhez:
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 dl kókusztej
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A locsoláshoz:
  • 4 evőkanál kókuszlikőr
  • 1 lime reszelt héja és leve
  • Valamint:
  • 8 + 5 dkg málna
  • 8 dkg málnadzsem
  • 1,5 dl habtejszín
  • kókuszpehely a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vajazzuk ki a tortaformát. Keverjük alaposan össze egy nagy tálban a tészta hozzávalóit, ha kész, öntsük a formába, és kb. 40 perc alatt süssük készre, de vigyázzunk, nehogy kiszáradjon. Rácson hagyjuk kihűlni.

Közben készítsük el a krémet: a pudingport a tejjel főzzük sűrűre, hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a keményítőt a porcukorral, majd szórjuk a kókusztejbe, és alaposan keverjük el benne. Egy nyeles forralóban forraljuk össze a krémet, hagyjuk besűrűsödni, majd a tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni. Majd keverjük össze az előre elkészített, kihűtött vaníliás pudinggal.

A kókuszlikőrt keverjük össze a lime reszelt héjával és levével, valamint 2 evőkanál porcukorral (3x használjuk majd, ezért úgy gazdálkodjunk vele).

A kihűlt tésztát, vágjuk 3 felé egy kenyérvágó késsel. A tortaformát ismét használtba esszük, érdemes alaposan kibélelni fóliával. Tegyünk le az aljára egy réteg süteményt majd locsoljuk meg a kókuszlikőrös keverékkel. Törjünk össze villával 8 dkg málnát és keverjük el a málnadzsemmel, öntsük a tésztára, de ügyeljünk rá, hogy a forma széléig ne érjen ki a málnás töltelék. Helyezzük rá a következő réteg tésztát, szintén locsoljuk meg a likőrös keverékkel, majd kanalazzuk rá a kókuszkrémet, végül fedjük le az utolsó réteg tésztával, locsoljuk meg a maradék likőrrel. Minimum 4 órát hűtsük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálaljuk frissen vert tejszínhabbal koronázva, málnaszemekkel és kókuszpehellyel díszítve.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss