Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkrémes csokis süti

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg liszt (szitálva)
  • 10 dkg barna cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 egész tojás
  • 1 csapott kiskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 10 dkg kb. 50 % kakaótartalmú étcsokoládé
  • A krémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint
  • kókuszreszelék
  • 5-10 dkg tejcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb lábasba teszem a vajat, a cukrot, a tojásokat és 10 dkg tördelt étcsokit, gyenge tűzön folyamatos keverés közben összeolvasztom őket. Amikor egynemű, sűrű masszát kapok, leveszem a tűzről, és összekeverem a sós, szódabikarbónás liszttel, majd kivajazott, kilisztezett formába öntöm.

160 fokon 25-35 percig sütöm. Mikor kész, pár percig még a lekapcsolt, csukott sütőben hagyom. Majd kiveszem, óvatosan rácsra teszem. Csak mikor kihűlt, akkor vágom félbe.

A krémhez felverek 2 deci tejszínt egy kis habfixálóval, cukorral, vaníliás cukorral, majd belekeverek 2 evőkanál kókuszreszeléket. Ezzel töltöm a félbevágott sütit. A tetejét is megkenem egy kis krémmel, majd olvasztott tejcsokit kenek rá, és ismét krémet. A krém és a csoki szépen összekeveredik a süti tetején. Kókuszreszelékkel meghintve tálalom.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek