Elkészítés: Egy nagyobb lábasba teszem a vajat, a cukrot, a tojásokat és 10 dkg tördelt étcsokit, gyenge tűzön folyamatos keverés közben összeolvasztom őket. Amikor egynemű, sűrű masszát kapok, leveszem a tűzről, és összekeverem a sós, szódabikarbónás liszttel, majd kivajazott, kilisztezett formába öntöm.
160 fokon 25-35 percig sütöm. Mikor kész, pár percig még a lekapcsolt, csukott sütőben hagyom. Majd kiveszem, óvatosan rácsra teszem. Csak mikor kihűlt, akkor vágom félbe.
A krémhez felverek 2 deci tejszínt egy kis habfixálóval, cukorral, vaníliás cukorral, majd belekeverek 2 evőkanál kókuszreszeléket. Ezzel töltöm a félbevágott sütit. A tetejét is megkenem egy kis krémmel, majd olvasztott tejcsokit kenek rá, és ismét krémet. A krém és a csoki szépen összekeveredik a süti tetején. Kókuszreszelékkel meghintve tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre