A kókuszkrémes csoda tésztájához a tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk, miközben hozzáadjuk a cukrot, majd kanalanként a vizet. Egy másik edényben felverjük a tojássárgáját, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól összekeverjük, majd lassan a habhoz adjuk.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyikbe beletesszük a kakaóport és jól elkeverjük. A tésztákat két 23 x 37 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 170 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A piskótákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
A tejet felmelegítjük, és amikor forrni kezd, hozzáadjuk a grízt, és folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a vajat és a cukrot, és folyamatosan keverve addig főzzük, amíg sűrű krém lesz belőle. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliát, és miután kihűlt, egy robotgép segítségével felhabosítjuk.
A kakaós piskótát megkenjük a rummal elkevert tejjel, majd a krémmel és rátesszük a fehér piskótát. A hűtőbe tesszük néhány órára, majd porcukorral megszórva tálaljuk.