Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkocka

MME MME
24 4.8/5
65 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A cukrot a tojással kikeverjük, apránként hozzáöntjük a sütőporral elkevert lisztet, majd az olvasztott vajat, a mézet és a tejet. Jól kikeverjük a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe/sütőtálba simítjuk.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A süteményt kihűtjük, majd 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
  3. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a csokiöntetet, amelyhez a vajat összefőzzük a porcukorral, a kakaóval és a tejjel. Félretesszük.
  4. A kockákra vágott piskótatésztát egyesével belemártjuk a csokiszószba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Pár órát pihentetjük, utána fogyasztjuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a klasszikus kókuszkocka

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss