A cukrot a tojással kikeverjük, apránként hozzáöntjük a sütőporral elkevert lisztet, majd az olvasztott vajat, a mézet és a tejet. Jól kikeverjük a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe/sütőtálba simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A süteményt kihűtjük, majd 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a csokiöntetet, amelyhez a vajat összefőzzük a porcukorral, a kakaóval és a tejjel. Félretesszük.
A kockákra vágott piskótatésztát egyesével belemártjuk a csokiszószba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Pár órát pihentetjük, utána fogyasztjuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a klasszikus kókuszkocka