Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkocka piskótából

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 db tojás
  • 10 ek kristálycukor
  • 10 ek liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • Az öntethez:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg kristálycukor
  • 3 ek holland kakaópor
  • 1 dl tej
  • A beforgatáshoz:
  • 30 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan összekeverjük a kemény habbal. A gépet leállítjuk, és lassan, óvatosan, ügyelve arra, hogy a tojáshabot ne törjük össze, kanalanként belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 10-15 percig sütjük. Szép magas piskótát kapunk.
  2. Az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük, és folyamatos kevergetés közben összefőzzük. Ha felforrt, már jó is.
  3. Ha kihűlt a piskóta, felkockázzuk. Ne vágjunk nagy kockákat, inkább kisebbeket. Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk. Hagyjuk egy kicsit dermedni, és már tálalhatjuk is!

11 MENNYEI KÓKUSZKOCKA, AMI MINDENKINEK A KEDVENCE LESZ 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A PISKÓTA - TRÜKKÖK ÉS PRAKTIKÁK AZ ALAPRECEPTHEZ! 

SÜTI TITKOK ORSITÓL: KÓKUSZKOCKA, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD 

Ezek is érdekelhetnek

Friss