A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan összekeverjük a kemény habbal. A gépet leállítjuk, és lassan, óvatosan, ügyelve arra, hogy a tojáshabot ne törjük össze, kanalanként belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 10-15 percig sütjük. Szép magas piskótát kapunk.
Az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük, és folyamatos kevergetés közben összefőzzük. Ha felforrt, már jó is.
Ha kihűlt a piskóta, felkockázzuk. Ne vágjunk nagy kockákat, inkább kisebbeket. Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk. Hagyjuk egy kicsit dermedni, és már tálalhatjuk is!