Kókuszkocka csokikrémmel töltve

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • tojás
  • liszt
  • kristálycukor
  • sütőpor
  • margarin
  • kakaópor
  • porcukor
  • rum
  • tej
  • csokoládés pudingpor
  • rum
  • kókuszreszelék
  • rumaroma

Elkészítés

Elkészítés: A 8 tojásból, a 8 kanál lisztből és a 8 kanál cukorból a sütőporral piskótát sütünk. A kihűlt piskótát lapjával kettévágjuk.

A krémhezhez a margarint a 15 dkg porcukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a 3 kanál kakaóport és a rumot vagy rumaromát. Az egészet krémesre keverjük.

A mártáshoz az 5 dkg kakaóport kikeverjük 4 evőkanál cukorral, 1/2 csomag csokis pudingporral, rummal vagy rumaromával, 2 dl tejjel. A maradék 4 dl tejet felforraljuk, és hozzáöntjük a kikevert kakaót. Állandóan kevergetve egyszer forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.

A piskótát megkenjük a kakaós krémmel, ráhelyezzük a másik lapot, hűtjük, kockára vágjuk. A kockákat a csokimártásba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Ezek is érdekelhetnek

Friss