Elkészítés: A ribizlit megmossuk, leszemezzük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojás sárgáit egyenként keverjük el benne. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a tejjel lazítjuk.
Kikent közepes tepsibe simítjuk a tésztát, 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig elősütjük. (Mivel sűrűsége miatt nehézkes tepsibe kenni a tésztát, készíthetjük úgy is, hogy a tepsi alját sütőpapíron körülrajzoljuk, arra kenjük a tésztát, és papírral együtt a tepsibe emeljük.)
A tojásfehérjéből habot verünk (nem kell túl keményre verni) pici sóval, a cukrokkal, finoman beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a ribizlit. Az elősütött tésztára simítjuk, és tovább sütjük kb. 25 percig, ameddig a süti teteje enyhe pírt kap.
A tepsiben kihűtjük, szeleteljük és tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre