Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszhabos-ribizlis pite

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás sárgája
  • 12 dkg lágy vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • Valamint:
  • 4 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 50 dkg ribizli
  • pici só

Elkészítés

Elkészítés: A ribizlit megmossuk, leszemezzük.

A vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojás sárgáit egyenként keverjük el benne. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a tejjel lazítjuk.

Kikent közepes tepsibe simítjuk a tésztát, 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig elősütjük. (Mivel sűrűsége miatt nehézkes tepsibe kenni a tésztát, készíthetjük úgy is, hogy a tepsi alját sütőpapíron körülrajzoljuk, arra kenjük a tésztát, és papírral együtt a tepsibe emeljük.)

A tojásfehérjéből habot verünk (nem kell túl keményre verni) pici sóval, a cukrokkal, finoman beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a ribizlit. Az elősütött tésztára simítjuk, és tovább sütjük kb. 25 percig, ameddig a süti teteje enyhe pírt kap.

A tepsiben kihűtjük, szeleteljük és tálalhatjuk.

Megjegyzés

A tésztát 50 %-ban fehér tönkölylisztből, a habot 50 %-ban xilittel készítettem. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss