Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszhabos-epres szelet

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőporral elkevert lisztben a vajat szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk, a tésztát a hűtőben fél órát pihentetjük.

A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, kicsit hűtjük, és elkeverjük a tojás sárgájával és a tejföllel. Az epreket félbevágjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tésztát kikent, közepes tepsibe nyújtjuk - kézzel is segítjük a tepsibe egyengetni –, és kb. 20 perc alatt elősütjük.

A tojásfehérjéket habbá verjük a csipet sóval, citromlével, cukorral, finoman, több részletben belekeverjük a kókuszreszeléket.

A tésztára kenjük a tejfölös krémet, meghintjük morzsával, kirakjuk az eperszeletekkel, majd bevonjuk a kókuszos krémmel.

Visszatéve a sütőbe további kb. 25-30 percig sütjük, ameddig a teteje enyhén pirosodni kezd.

A tepsiben kihűtjük, szeleteljük, a tálalásnál porcukorral meghinthetjük.

Ezek is érdekelhetnek