hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszhabos-epres szelet

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt (fele rétesliszt)
  • 16 dkg vaj
  • 5 tojás sárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag tejszín ízű főzős pudingpor (vagy vaníliás)
  • 3 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 40-50 dkg eper
  • 2 evőkanál babapiskóta- vagy kekszmorzsa
  • A tetejére:
  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag (bourbon) vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál citromlé
  • 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A sütőporral elkevert lisztben a vajat szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk, a tésztát a hűtőben fél órát pihentetjük.

A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, kicsit hűtjük, és elkeverjük a tojás sárgájával és a tejföllel. Az epreket félbevágjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tésztát kikent, közepes tepsibe nyújtjuk - kézzel is segítjük a tepsibe egyengetni –, és kb. 20 perc alatt elősütjük.

A tojásfehérjéket habbá verjük a csipet sóval, citromlével, cukorral, finoman, több részletben belekeverjük a kókuszreszeléket.

A tésztára kenjük a tejfölös krémet, meghintjük morzsával, kirakjuk az eperszeletekkel, majd bevonjuk a kókuszos krémmel.

Visszatéve a sütőbe további kb. 25-30 percig sütjük, ameddig a teteje enyhén pirosodni kezd.

A tepsiben kihűtjük, szeleteljük, a tálalásnál porcukorral meghinthetjük.

Ezek is érdekelhetnek